Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Tort śmietankowy z malinami
Składniki:
6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Krem
1 litr śmietany 30 %
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 kg malin
6 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Krem
1 litr śmietany 30 %
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 kg malin
6 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesianą z proszkiem dolewamy olej
ciasto mieszamy dajemy do tortownicy 24 cm
ciasto mieszamy dajemy do tortownicy 24 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut
Maliny
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą
osuszamy garść zostawiamy do dekoracji
Krem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy śmietaną układamy maliny
przykrywamy drugim krążkiem boki smarujemy śmietaną
tort dekorujemy malinami rozetkami śmietany dajemy do lodówki na kilka godzin
pieczemy w 180 st około 40 minut
Maliny
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą
osuszamy garść zostawiamy do dekoracji
Krem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy śmietaną układamy maliny
przykrywamy drugim krążkiem boki smarujemy śmietaną
tort dekorujemy malinami rozetkami śmietany dajemy do lodówki na kilka godzin
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


