
Pulpeciki drobiowe faszerowane pieczarkami
Składniki
1/2 kg mięsa drobiowego mielonego
30 dkg pieczarek
1 cebula
1 mała bułeczka
1 jajko
sól pieprz oregano
Wykonanie:
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy z pieczarkami
mięso doprawiamy solą pieprzem oregano
dodajemy jajko odciśniętą bułeczkę
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy kuleczki do środka dajemy pieczarkami zlepiamy
pulpety gotujemy 20 minut w osolonej wodzie
podajemy z makaronem w sosie pomidorowym
Sos
2 szklanki wywaru z pulpetów
2 łyżki mąki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz bazylia
mąkę mieszamy w 1/2 szklance wody
formujemy kuleczki do środka dajemy pieczarkami zlepiamy
pulpety gotujemy 20 minut w osolonej wodzie
podajemy z makaronem w sosie pomidorowym
Sos
2 szklanki wywaru z pulpetów
2 łyżki mąki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz bazylia
mąkę mieszamy w 1/2 szklance wody
dolewamy do gotującego się wywaru z pulpetów
doprawiamy solą pieprzem bazylią dajemy koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem bazylią dajemy koncentrat pomidorowy
sos zagotowujemy


