Składniki:
80 dkg mięsa mielonego
1 cebula
2 jajka
sól pieprz słodka papryka
2 ząbki czosnku
1 bułka
Pieczarki
20 dkg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
sól pieprz tymianek
pieczarki cebulę drobno kroimy podsmażamy na maśle odparowujemy nadmiar płynu
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
Wykonanie:
do mięsa dajemy pokrojoną cebulę odciśniętą bułkę jajka
dodajemy sól pieprz zmiażdżony czosnek paprykę
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formę keksową wykładamy papierem do pieczenia
1/2 masy mięsnej dajemy do formy
a na nią wykładamy pieczarki oraz pozostałą masę
pieczeń pieczemy godzinę w 190 st
pieczeń pieczemy godzinę w 190 st


