Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
sól
3 łyżki oleju
Farsz
1/2 kg mięsa wołowego
1 puszka kukurydzy
1 cebula
1 puszka fasoli czerwonej
2 łyżki koncentrat pomidorowy
3 ząbki czosnek
1 łyżka papryka słodka
sól pieprz
10 dkg sera żółtego
Wykonanie
łączymy mleko wodę mąkę jajko za pomocą robota
ciasto zostawiamy na 30 minut smażymy naleśniki
Farsz
opłukane mięo kroimy na małe kawałki obsmażamy z cebulą
podlewamy wodą tak aby mięso było zakryte
dusimy 2.5 godziny na małym ogniu pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem
dodajemy odsączoną kukurydzę fasolkę pokrojoną paprykę
koncentrat pomidorowy zagotowujemy
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy posypujemy serem
zapiekamy w piekarniku lub na patelni


