Mój kanał na YouTube

Translate

Naleśniki razowe ze szpinakiem

Naleśniki razowe ze szpinakiemNaleśniki razowe ze szpinakiem

Składniki:
3 łyżki mąki pszennej
1 szklanka mąki razowej
sól
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
olej

Farsz:
1/2 kg szpinaku świeżego
30 dkg sera feta
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
pieprz

Sos
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki jogurtu
3 ząbki czosnku
sól pieprz
składniki sosu łączymy

Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowe łączymy robotem
zostawiamy na 30 minut smażymy na oleju

Farsz:
opłukany szpinak osuszamy podsmażamy z cebulą na maśle 
dusimy aż odparuje woda miksujemy
ser feta kruszymy łączymy ze szpinakiem 
doprawiamy pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy nakładamy na naleśniki zwijamy w rulon
podajemy z sosem czosnkowym 
zapieczone w piekarniku lub z mikrofalówki