Naleśniki razowe ze szpinakiemSkładniki:
3 łyżki mąki pszennej
1 szklanka mąki razowej
sól
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
olej
Farsz:
1/2 kg szpinaku świeżego
30 dkg sera feta
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
pieprz
Sos
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki jogurtu
3 ząbki czosnku
sól pieprz
składniki sosu łączymy
Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowe łączymy robotem
zostawiamy na 30 minut smażymy na oleju
Farsz:
opłukany szpinak osuszamy podsmażamy z cebulą na maśle
dusimy aż odparuje woda miksujemy
ser feta kruszymy łączymy ze szpinakiem
ser feta kruszymy łączymy ze szpinakiem
doprawiamy pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy nakładamy na naleśniki zwijamy w rulon
podajemy z sosem czosnkowym
farsz dokładnie mieszamy nakładamy na naleśniki zwijamy w rulon
podajemy z sosem czosnkowym
zapieczone w piekarniku lub z mikrofalówki


