Mój kanał na YouTube

Translate

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Krokiety z kapustą i pieczarkami
Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka wody mineralnej
1 szklanka mleka
3 łyżki oleju 
3 jajka
sól
bułka tarta

Farsz
30 dkg kapusty kiszonej
10 dkg sera żółtego
1/2 kg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
sól  pieprz czosnek

Do panierowania
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki 
składniki dokładnie mieszamy 
doprawiamy solą pieprzem
bułka tarta 
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:
mąkę mleko wodę jajka olej sól dajemy do miski 
całość dokładnie mieszamy robotem 
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni

Farsz
pieczarki i cebule ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy na maśle dodajemy pokrojoną kapustę
podlewamy 1/2 szklanki wody dusimy 30 minut pod przykryciem 
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz studzimy mieszamy z startym serem
na naleśniki dajemy porcję farszu składamy
zanurzamy w rozmąconym jajku obtaczamy w bułce tartej
krokiety smażymy na złoty kolor
podajemy do barszczu czerwonego Przepis tutaj