Kotleciki z jajek
Składniki:
8 jajek
2 jajka surowe
1/2 szklanki mleka
1 mała bułka
1 cebula
pieprz sól
1 ząbek czosnku
zielona pietruszka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Składniki:
8 jajek
2 jajka surowe
1/2 szklanki mleka
1 mała bułka
1 cebula
pieprz sól
1 ząbek czosnku
zielona pietruszka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek
kroimy lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków
dodajemy odciśniętą bułkę podsmażoną cebulę surowe jajka
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem posiekaną pietruszkę
masę jajeczną dokładnie mieszamy formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron


