Składniki:
1/2 kg serc z drobiu
1/2 kg żołądków z drobiu
30 dkg wątróbki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
2 łyżki mąki
sól pieprz majeranek
1 liść laurowy
2 ziele angielskie
3 szklanki wywaru
Wykonanie:
serca żołądki dokładnie płuczemy usuwamy żyły
gotujemy w osolonej wodzie z liściem laurowy zielem angielskim kroimy
cebulkę kroimy podsmażamy na złoty kolor
dodajemy pokrojoną wątróbkę całość chwilę smażymy mieszamy
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
dodajemy żołądki serduszka
dolewamy wywar koncentrat pomidorowy gotujemy 10 minut
jeżeli gulasz jest rzadki to go zagęszczamy mąką zagotowujemy
[mieszamy 2 łyżki mąki w 1/2 szklanki wody]
dolewamy wywar koncentrat pomidorowy gotujemy 10 minut
jeżeli gulasz jest rzadki to go zagęszczamy mąką zagotowujemy
[mieszamy 2 łyżki mąki w 1/2 szklanki wody]