Mój kanał na YouTube

Translate

Gulasz podrobowy


Gulasz podrobowyGulasz podrobowy

Składniki:
1/2 kg serc z drobiu
1/2 kg żołądków z drobiu
30 dkg wątróbki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
2 łyżki mąki
sól pieprz majeranek
1 liść laurowy
2 ziele angielskie
3 szklanki wywaru

Wykonanie:
serca żołądki dokładnie płuczemy usuwamy żyły
gotujemy w osolonej wodzie  z liściem laurowy zielem angielskim kroimy

cebulkę kroimy podsmażamy na złoty kolor
dodajemy pokrojoną wątróbkę całość chwilę smażymy mieszamy
doprawiamy solą pieprzem majerankiem 
dodajemy żołądki serduszka
dolewamy wywar koncentrat pomidorowy gotujemy 10 minut
jeżeli gulasz jest rzadki to go zagęszczamy mąką zagotowujemy
[mieszamy 2 łyżki mąki w 1/2 szklanki wody]