Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
1 litr kwaśnego mleka
2 szklanki wywaru
3 jajka ugotowane
1 pęczek botwinki
2 buraczki ugotowane
1/2 pęczka rzodkiewek
1 zielony ogórek
szczypiorek koper
sól pieprz cukier
1 cytryna
Wykonanie:
opłukaną botwinę osuszamy drobno kroimy zalewamy wywarem
gotujemy 25 minut zakwaszamy sokiem z cytryny studzimy
łączymy botwinkę z kwaśnym mlekiem
doprawiamy solą pieprzem cukrem
dodajemy starte buraki pokrojoną rzodkiewkę ogórek koperek szczypiorek jajka
chłodnik dajemy na 2 godziny do lodówki
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


